III PREMI INNOVACIÓ ESCULTURA EN COURE 2012

PREMIS
III Premi Innovació Escultura en coure 2012
Fundació La Farga Lacambra

premi-innovacio-coure-la-farga-lacambra 

El Premi Innovació en coure és un concurs organitzat per la Fundació La Farga a partir d’un conveni que La Farga Lacambra ha establert amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

L’objectiu d’aquest concurs és fomentar la recerca innovadora i creativa en coure. Des de la primera edició el 2010, s’ha adreçat als alumnes del taller de Forja i Fosa artístiques de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. En l'edició d'aquest any, la tercera, s'ha ampliat la convocatòria a les especialitats d’Escultura i Ceràmica.
La proposta d'aquest any era crear una escultura de coure o aliatges del coure que treballés el concepte: EXPANSIÓ de l'empresa La Farga Lacambra arreu del món. Aquesta peça s'ha dissenyat en el mòdul de Projectes i s'ha materialitzat en el mòdul de Taller de Fosa artística de l'Escola d'Art i Superior de Vic.


Les obres guanyadores han estat:

1er premi: Marta Payàs. Amb una obra de bronze vermell (90Cu/10Sn) realitzat amb motlles de resina, que agrupa en una sola peça els símbols de l'Euro (€), el dolar($) i el Yuan (Y).

2on premi: Anna Pons. Amb una plat de llautó (60Cu/40Zn) realitzat amb motlles de closca ceràmica i part central de coure, a l'anvers s’hi representa unes figures humanes i al revers el logotip de La Farga. Aquesta peça central pot girar.

3er premi: Francesc Castany. Amb una campana de bronze de campanes (78Cu/22Sn). Realitzat amb un complex sistema de motlles de resina amb "noio", tal i com es fabricaven les campanes antigament. Muntada en un suport de ferro, fusta i pedra.

VEURE NOTÍCIA SENCERA