Desidium - Taller del Batxillerat Escènic


El desig és l’embrió de la felicitat, que per si sol és del tot innecessari i inútil. Un calmant que resulta molt fugaç.

Representacions els dies 19 - 20 / 12 / 2013 - 21:00 h - 5,00 €
Teatre laboratori de l’Institut del Teatre de Vic


desidium-batxillerat-escenic-escola-art-vic


Desidium és el resultat d’un taller proposat pels coreògrafs Clàudia Moreso, de la companyia de dansa Nats Nus, i Carles Salas, director de l’Institut del Teatre de Vic, per a alumnes del Batxillerat escènic de l’Escola d’Art de Vic. L’objectiu del taller era apropar els alumnes al llenguatge de la dansa, a les seves possibilitats expressives i als seus processos de treball i composició.

Prenent com a tema central el desig, els alumnes van fer una recerca de textos d’autors literaris i textos d’assaig per a aprofundir en aquest concepte i les seves diferents concepcions i tractaments. Van elaborar un escrit molt personal on reflectien la seva relació amb el desig, els desitjos; i d’aquest text en van anar extraient fragments, que sintetitzaven el que volien transmetre, i els van traduir al llenguatge del moviment. Amb tot això van configurar la coreografia, vetllada i seguida de prop pels professors, la feina dels quals ha estat bàsicament orientar, aconsellar, ordenar, llimar, polir.

Ara presenten el resultat de tot aquest treball, un treball de mesos d’assajos intensos i de reflexió sobre el desig i sobre la pròpia experiència del taller. Un procés en què han après a prendre consciència del seu cos, a coordinar els seus moviments individuals amb els de tot un grup i a conèixer-se ells mateixos.Direcció:
Clàudia Moreso i Carles Salas

Creació i intèrprets:
Fiona Bagaria, Carles Casas, Marina Comas, Alba Coll, Íria Corominas, Luna Garcia, Judit Matas, Dobrin Plamenov, Alba Riera, Clàudia Serra, Aida Solans

Il·luminació: Lluís Quintana