Projecte Exposa't. Inauguració dilluns 19 de juny



 
El dia 19 de juny a les 7 de la tarda a la Sala d’art Mil·lenari de Vic, s'inaugura l’exposició que porta com a títol Alegria Interior – Art conscient convida a aturar-se i a sentir el Ser que som, segons la Irene Boixeda, autora de l’obra.
L’exposició que es durà a terme a la sala d’art Mil·lenari de Vic, forma part del projecte EXPOSA’T impulsat per la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, la Fundació Mil·lenari i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.
Boixeda que ja ha exposat a l’Occità Cafè Llibreria de Vic, al Centre d’Atenció Primària “El Remei” i a l’exposició col·lectiva “Art Sau” ens mostra com en el fluir de la vida s’inclouen tres aspectes importants; l’Home, la Terra i l’Univers.
L’home com a receptor de les energies còsmiques i terrenals crea tot allò que li és regalat energèticament segons l’autora. Per això el seu projecte esdevé un fluir en els moviments i els colors de la mateixa vida. Emprant un material que segons la Irene esdevé important com a connector entre el Cel i la Terra, el paper. Els arbres dadors d’aquest important element permeten jugar amb els dits creant espirals boniques que sorgeixen de manera espontània en el joc de la creativitat. L’autora te una especial admiració pel procés vital dels arbres en la manera commostren el seu fluir entre l’arrelament a la terra i el creixement cap el cel, viscuts des del silenci. Un creixement des de la calma que l’autora també va descobrint poc a poc. Les seves circumstàncies personals li van fer re-descobrir un vessant de creativitat amagat dins del seu cor. Els colors són la font de llum amb la qual s’inspira per crear les seves obres, plenes de vitalitat i amor com mostra la seva obra.
El projecte EXPOSA'T neix d'una iniciativa de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i la Fundació Mil·lenari que compta amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic. L'objectiu és el de contribuir a fer visible l'obra artística i la tasca social de persones i col·lectius a través de l'exposició.