Acte de commemoració a les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat

Imatge dissenyada per Paula Domínguez Ferrer
El proper divendres 26 de gener els alumnes de segon curs del d’APGI participaran a l’Acte de commemoració a les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat. L'acte, organitzat pel Departament Ensenyament i el Memorial Democràtic,   tindrà lloc al Teatre Principal de Terrassa i comptarà amb la participació de diferents centres de secundària.
La nostra col·laboració des de l'escola ha estat el disseny de la imatge, que apareixerà a la la pàgina inicial de la web de l’XTEC i que durant tot l’any utilitzarà el Memorial Democràtic per il·lustrar les seves activitats.
http://xtec.gencat.cat/ca/centres/celebracions/2018/holocaust/
Com cada any la commemoració tracta un tema específic. Aquest any 2018 és The Power of Words ("El poder de les paraules").
Les paraules poden marcar la diferència. Paraules parlades i escrites d'individus, de corporacions, d'organitzacions i dels estats, totes poden tenir un gran impacte. Com s'ha utilitzat el llenguatge en el passat i com s'utilitza actualment?

La imatge seleccionada és la de la Paula Domínguez Ferrer.
La Paula ha volgut expressar el poder de les paraules amb una forma cònica que simbolitza la repressió i la falta de poder –part prima de l’esquerra– quan aquestes no tenen el reforç d’altres persones amb les mateixes idees, i pel contrari, l’alliberament i el gran poder que poden arribar a tenir –part dreta més ampla– gràcies a la unió de les paraules i de les persones.
A la vegada, aquesta mateixa forma geomètrica representa també la lletra “A” girada 90º, amb la qual ha volgut simbolitzar les paraules, ja que es la lletra que encapçala l’abecedari.



Mostra d'alguns dels treballs desenvolupats pels alumnes de segon d'APGI: Paula Domínguez, Àlex Rodríguez, Àngels Costa, Anna Ramírez, Clara Camps, Glòria Santandreu, Ismael López, Júlia Caamaño, Kevin, Maria Boatella, Núria Ureña, Paula Sors, Sergi Martínez i Aina Armengol