Llibres popup. Projectes de disseny editorial 3r curs ESDAP Vic

Mostra d'alguns dels projectes dels estudiants de 3r curs d'ESDAP Vic
 desenvolupats a l'assignatura  Projectes Gràfics III.

Nina Valle / Designer's holy book
basat en textos de Phil Cleaver

Designer’s Holy Book és un petit llibre per a creatius. En concret, es dirigeix a dissenyadors joves que han finalitzat la seva etapa d’estudis i volen començar a treballar.
El contingut de Designer’s Holy Book està basat en el llibre de Phil Cleaver What They Didn’t Teach You in Design School, d’on s’han extret 10 consells. Més que lliçons sobre com dissenyar, s’hi poden trobar indicacions per entrar al món laboral, suggeriments per ser un millor dissenyador, advertències per evitar cometre errors comuns i motivació per no perdre l’esperança.


Jenifer Cruz / 10 consejos útiles para diseñadores
basat en textos d'Enric Jardí

10 consejos útiles para diseñadores, és un llibre pop-up que conté un seguit de deu consells especialment triats per a dissenyadors gràfics i està orientat dins de l'àmbit de la tipografia i la composició. Els consells que apareixen han estat extrets del llibre Veintidós consejos sobre tipografía (que algunos diseñadores jamás revelarán) y veintidós cosas que nunca debes hacer con las letras (que algunos tipógrafos nunca te dirán) d'Enric Jardí.


Núria Molist / Dissenyadors gràfics: Com sobreviure
Basat en textos de George Lois

Dissenyadors gràfics: com sobreviure, és un llibre il·lustrat pop-up, que conté diversos consells, és un llibre creat amb la intenció de fer passar una bona estona, ja que és un llibre humorístic. El personatge principal és una nena que va representat cada un dels consells que apareixen, tots ells, estan extrets del llibre de ¡Qué buen consejo! (para gente con talento) de George Lois.

Anna Reche / 10 consells per a perdre la por al blanc
Basat en textos de Paul Arden i Mies van der Rhoe

Partint d’una geometria estable i equilibrada, el quadrat, es representen 10 consells per incentivar i fer perdre la inseguretat als joves acabats de llicenciar en qualsevol modalitat de disseny i/o arquitectura. La finalitat és proporcionar una eina per encarar el món laboral.
S’organitza en tres petits volums recollits en una capsa:
  • PENSA El primer volum recull la introducció i tres consells. Tot procés s’inicia a través d’un pensament.
  • IDEA El segon volum inclou quatre consells. Representa el procés de creixement de la idea, el “fer i desfer”, experimentar i arriscar-se per poder conduir cap a la forma. És el procés creatiu.
  • PROJECTA El tercer i últim volum engloba els tres últims consells, la conclusió i els crèdits. Representa la complexitat que pot suposar un projecte i la tendència a sintetitzar-lo per poder-lo explicar.

Adrià Tanyà / Ten Life Lessons for the Field 
basat en textos de Paula Sher  
Ten Life Lessons for the Field és un llibre-tribut a la famosa dissenyadora de Pentagram, Paula Scher. Un llibre on es recullen els deu consells que la grafista novaiorquesa va explicar en la seva xerrada a Unite Editions, per aprofitar la sortida del nou llibre Paula Scher: Works. Són deu consells sobre el disseny i com fer d'aquest un estil de vida, per a tots aquells joves que en el món del disseny gràfic i pels professionals que busquen millorar constantment.

Sílvia Bernal El trivial dels 8 consells per a dissenyadors gràfics Basat l'obra de Phil Cleaver El trivial dels 8 consells per a dissenyadors gràfics és un llibre creat per a orientar a aquelles persones iniciades recentment en el disseny gràfic. En aquest, com diu el seu títol, ens mostra un seguit de consells de diferents personatges que col·laboren fent breus cites al llibre Lo que no te enseñaron en la escuela de diseño de Phil Cleaver.