Taller de cal·ligrafia amb pinzell




El passat dijous dia 1 de març i dins l'assignatura de Disseny tipogràfic de l'especialitat de Disseny Gràfic, es va realitzar un Taller de Cal·ligrafia amb pinzell basada en el llibre The Universal Penman, de George Bickham.
El taller va estar impartit per Claudia Rifaterra (http://claudiarifaterra.com/bio-shift/ ), dissenyadora gràfica i cal·lígrafa. La Claudia es caracteritza per executar la cal·ligrafia amb rigor històric i vocació per a incorporar-la a la tipografia i a les noves tecnologies del món del disseny gràfic. Va estudiar cal·ligrafia de la mà d'Amanda Adams, Keith Adams i Oriol Miró. Actualment està cursant el prestigiós màster "Type and Media" de Disseny de Tipografia a la Royal Academy de la Haia als Països Baixos.

En el taller es va aprendre a controlar el pinzell, la comprensió del flux de tinta i pressió, les formes bàsiques de lletres de l'escriptura Copperplate... Es van fer servir pinzells tradicionals i recarregables. Cada alumne va acabar el taller amb un projecte propi i va poder gaudir interioritzant el gest de l'escriptura.