Taller de cinotipia


El dimarts 20 de març i dins l'assignatura de Tècniques gràfiques tradicionals de l'especialitat de Disseny Gràfic, es realitzarà un workshop de Cianotípia.  El taller anirà a càrrec de Juan Luis Ronco Moris, dissenyador gràfic i fotògraf artístic especialitzat en tècniques antigues.
L'objectiu d'aquest taller és apropar a l'alumne a l'obtenció d'imatges utilitzant tècniques antigues d'impressió, com és el cas del procés de la cianotípia.

La cianotípia és una forma d'impressió de finals del segle XIX que es caracteritza per tenyir-se de color cian al contacte amb la llum del sol i el posterior revelat amb aigua. La va popularitzar Anna Atkins, botànica i fotògrafa anglesa, la qual obtenia les imatges sobreposant directament les plantes sobre el paper sensibilitzat. A causa de la versatilitat de la tècnica, la seva facilitat i l'atractiu del color cian, la cianotípia es fa servir avui dia de manera experimental i artística per la creació de fotogrames, registre d'ombres o positivat de negatius digitals, donant un valor manual a una obra purament digital, unint el passat i el futur en un atractiu i harmoniós resultat.