Exposició de Forja artística i escultura en metall a Girona





















A principis de novembre des de l'Escola d'Art de Vic vam muntar una exposició de forja artística i escultura en metall a Girona, juntament amb l'Associcació de Veïns, botiguers i Industrials del Carrer Ballesteries de Girona.

El muntatge fet des del taller de forja artística, tècniques escultòriques en metall i el cicle d'arquitectura efímera de l'Escola d'Art de Vic es va fer en dues sales de l'espai La Carbonera del Museu d'Història de Girona, al casc antic de la ciutat.

A la primera sala s'hi va presentar una mostra de les 4 fires de forja que es fan a Catalunya: Besalú, Alpens, Alins i Campdevànol. Amb representació de cadascuna de les quatre fires. També s'hi podia veure una mostra d'entitats de Catalunya que treballen entorn dels metalls: Associació ACUNÇ forjadors de Besalú, Forjadors d'Alpens, Associació Boscos de ferro d'Alins, PYRFER consorci europeu de ciutats del ferro, AFOC Associcació de forja de Catalunya i EASD de Vic

A la segona sala hi havia una exposició de peces de forja artística i escultura en metall d'una quarentena de joves artistes de tot Catalunya i les Illes (Cerdanya, Pallars, Empordà, Pla de l'Estany, Gironès, Ripollès, Osona, LLuçanès, Garrotxa, Barcelonès, Maresme, La Selva, Vallès i de l'Illa de Menorca)

L'exposició es va fer en el marc de la 33a Fira d'Artesans del Carrer Ballesteries de Girona i l'Escola d'Art de Vic hi va participar també amb una demostració de forja amb representants de les 4 fires de forja de Catalunya. L'exposició va ser inaugurada per l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas i representats de l'Associació de veins del carrer de Ballersteries.