40 anys de cartells en llibertat



Sala d'exposicions de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic
Rambla Sant Domènec 24. 08500 Vic

De l'11 de desembre de 2018 al 26 de gener de 2019*
De dilluns a divendres de 10 a 20 h

* Del 21 de desembre al 7 de gener l'escola està tancada

Inauguració el dimarts 11 de desembre a les 19h


Aquesta exposició s'ha programat en el marc del cicle d'activitats d'enguany de la Universitat de Vic, titulat "humanitats en transició", que parteix del convenciment que les humanitats són presents a tots els àmbits de l'activitat humana i impregnen, en menor o major grau, totes les disciplines acadèmiques.

Alhora, recull el punt de vista de veus autoritzades que alerten de la pèrdua d'interès en les ciències humanes en una societat tecnocèntrica i altament competitiva. Una d'aquestes veus, la filòsofa Marina Garcés, suggereix al seu llibre Nova il·lustració radical d'ampliar el concepte d'humanitats a totes aquelles activitats (ciències, arts, oficis, tècniques pràctiques creatives...) amb les quals elaborem el sentit de l'experiència humana i n'afirmem la dignitat i llibertat".

L'exposició mostra cartells que van del 1977, com el de Joan Miró del Congrés de Cultura Catalana, fins a finals de 2017, com per exemple el de "no tenim por", de Federic Amat, passant per aquests quaranta anys de democràcia, dreta, reivindicacions, campanyes ciutadanes, OTAN, drets polítics i sindicals... S'inclouen treballs de dissenyadors gràfics com Enric Satué o Albert Isern al costat de pintors com Antoni Tàpies, Joan Pere Viladecans o guinovart, passant per poetes visuals com Joan Brossa.

Tots els cartells provenen de l'arxiu de l'empresa Marc Martí.