Setmana STOP a Batxillerat


Del 25 de febrer a l'1 de març

SETMANA STOP A BATXILLERAT


Taller 1. Carlotaoms. #ROBA

La reixa és la reproducció d’un conjunt de barres entrecreuades, que separen un ambient o protegeixen una obertura. És una paraula amb infinitat de definicions metafòriques.
CARLOTAOMS vol que els participants del taller experimentin, analitzin i deixin volar la imaginació. Ens basarem en la paraula “reixa” i la transformarem en un teler mitjançant tècniques de trenat. Partirem d’un teixit de base blanc per crear la dessuadora i el tenyirem del color escollit. Trenarem un teler en funció de cada anàlisi i el tenyirem si s’escau. La unió del teixit base i del teler formant la peça final, una dessuadora.


Taller 2. Queralt Guinart. #FANZINE

Treballarem la creació d'un fanzine personal: inclourà una petita introducció a la història del fanzine, els seus orígens en el camp de la protesta artística anti-institucional i l'art a contracorrent i, en paral·lel, una petita introducció al programari d'edició: photoshop i indesign i conseqüentment, un viatge ràpid pels principis de la maquetació editorial.
Els continguts es podran crear de manera digital o bé analògica: construint el fanzine com una peça artística en sí (reflexions personals amb una finalitat emocional concreta) o com una peça de difusió i protesta que balli entorn una problemàtica actual.


Taller 3. Laura Marsal #DANSA

El taller de dansa consistirà en una exploració sobre el moviment i la seva expressió a través de la improvisació, la creació i l’aprenentatge de material de dansa que es desenvoluparà a partir de l’exploració del tema de les reixes, on explorarem la situació humana (o el que li quedi d’humana) que viu l’actualitat sobretot a les fronteres dels països i en com els propis humans matem la pròpia llibertat a partir d’un sistema plenament capitalista i jeràrquic que aconsegueix crear murs i reixes entre les diferents cultures i entre nosaltres. Vull destacar que aquest taller de dansa està enfocat sobretot en treballar des d’una VERITAT transparent, ja que des d’aquí és des d’on crec que es poden construir les emocions i els moviments més intensos que traspassen al més enllà de l’intèrpret i de l’espectador. Treballarem la dansa i el moviment com a vehicle d’expressió i com a vehicle artístic de la pròpia essència cap al món i univers.

Taller 4. Sigrid Amores #IL·LUSTRACIÓ

TINTA XINESA, Jugant amb la superposició de tècniques.

Que són per a nosaltres les reixes? De quina realitat ens separen? Quantes capes veiem entre nosaltres i els nostres somnis? Farem servir les reixes com a arma artística i poètica.
Amb la tinta xinesa com a base, farem un recorregut per les diferents tècniques que podem trobar dins les tècniques aquoses. N’afegirem de noves tot experimentant amb nous materials i buscant nous recursos al nostre voltant. Buscarem el nostre estil propi jugant amb la superposició de tècniques (aquoses, dibuix, dripping, collage…)



Taller 5. Ferran Vives #ESCULTURA

En aquest taller Reixes espacials es treballarà l'escultura com a mitjà expressiu. L'objectiu de cada alumne serà desenvolupar i realitzar una escultura de gran format a partir de fils com a material principal.
Desenvoluparem el concepte de crear volums a partir de la línia, ocuparem les tres dimensions de l'espai jugant amb l’entramat de fils com si es tractés d'una teranyina. Enfocarem el concepte de reixa com un element que dificulta o prohibeix l'accés de les persones a un espai en concret. Tanmateix, treballarem les formes abstractes que ens ajudaran a transmetre aquesta idea a partir de l'escultura com a peça que intervé, ocupa i juga amb l'espai.

 

Taller 6. Cristina Martín #JOIERIA

Taller de Filigrana: es realitzarà una peça de Joieria, creant un disseny partint d'una arrel, en aquest cas la Reixa.El primer dia es farà una petita explicació teòrica de les diferents tècniques a treballar amb fil de plata, i una mostra de cadascuna d'elles, per a tenir una petita noció del que podem fer abans de realitzar el disseny de la peça. Un cop tinguem això, el dia següent ja treballarem amb el material. 


Taller 7. Sergi Càmara. HUMANSOFVIC #FOTOGRAFIA

Les reixes frustren, amaguen i divideixen.
Avui dia encara queden reixes. Hi ha qui en posa de tota mena, amb qui és diferent, amb el desconegut, No fa falta que siguin de ferro, la reixa que separa les persones a vegades és virtual. No hi ha filferros a la natura, ni reixes al mig del mar. Les reixes són un invent de l'home, per separar i cercar les diferències. La por al de fora , al desconegut, moltes vegades ens fa crear aquests aïllaments i tancaments dins de nosaltres mateixos.
Seguint el format humansof....d’Instagram, els participants del taller mostraran, a partir de retrats i històries personals amb noms, un mapa humà de la població de Vic de la qual moltes vegades en desconeixem els orígens.
Al taller crearem un mapa fotogràfic humà de Vic, per tal de trencar les reixes virtuals que a vegades ens posem davant el desconegut.


Taller 8. Elf Plà. #MODELATGE3D

Una mirada a les eines del futur. Taller d’introducció a l’escultura digital amb Blender.
Aprendrem la metodologia i les eines bàsiques per crear escultures digitals amb Blender. Ens acostarem al futur provant les eines d’escultura digital dins un entorn de realitat virtual amb les Oculus Rift.

Taller 9. Laura Domènech #TEATREMUSICAL

Basant-nos en la novel·la gràfica Persèpolis per al material textual - a través del treball d'improvisació, tant física com interpretativa, de l’exercici d’escriptura automàtica i l’audició de peces musicals- descobrirem maneres de generar espais sonors i emotius carregats de contradiccions i nous significats. A través de les capacitats sensorials dels intèrprets fugirem de la quotidianitat i la comoditat, escaparem a espais pensats per fer viatjar al receptor a llocs on no vol anar; llocs on no li agradarà de viatjar.