Anna Blancafort, premiada als "Premis Projectes Fi de Carrera" del CODIC


El passat dilluns 18 de gener, es va fer entrega dels 22ens premis CODIC als Projectes Fi de Carrera, en els quals es va premiar el Treball Final d'Estudis de l'Anna Blancafort Solé, Puntos Invisibles

L'Anna va estar premiada amb un merescudíssim 2n premi de la categoria de Grau, per la seva sensibilitat, pel treball dels materials des d'un punt de vista que se surt d'allò convencional i que a la vegada inclou la tradició i també per ser un treball molt acurat i detallat.

L'enhorabona Anna!





El mateix projecte de l'Anna, tutorat per la professora Mireia Baurier, també va ser un dels projectes seleccionats que es van presentar al Museu del Disseny de Barcelona en l'Acte inaugural de curs 2020/21. L'acte, que es va poder seguir en streaming sota el nom Interaccions, dissenys i futurs possibles, va ser conduït i moderat per Jordi Sellas. Mitjançant una sèrie càpsules de continguts de coneixements es va dialogar a temps real des de Tallin amb els artistes de creacions interactives Mar i Varvara, la Mar González (EPIC - Extended Perception Interaction and Cognition - team at Microsoft Research) i amb la realitzadora, productora i assagista cultural Ingrid Guardiola.


Puntos invisibles és un projecte centrat en el disseny, i per tant, focalitzat en la societat. Es proposa crear un espai de cocreació per a dissenyadors/es, persones amb diversitat visual i projectes. D'aquesta manera s'ha creat una tipologia d’espai d’interacció, experimentació i validació de projectes des de l’emoció, donant valor als sentits i a l’experiència sensitiva de les persones amb poca o sense visió.

És un projecte que es planteja des del punt de vista de dissenyadora i usuària de la societat actual, observant les problemàtiques socials; entenent el disseny com una necessitat i reconeixent que existeixen altres tipus de capacitats de percebre que no són a través de la visió.

La societat necessita noves experiències i el disseny ens ha d’emocionar. Allò essencial és invisible als ulls, i actualment tot el que és visual constitueix el 95%.


Per a més informació: 
http://www.esdap.cat/p/1/1814/0/Premiats-als-Premis-Projectes-Fi-de-Carrera-del-CODIC

Enllaç per veure la presentació al Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=JQf_FJBcRhY&feature=youtu.be