Colònies del Cicle de Ceràmica



Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Ceràmica Artística han organitzat unes colònies de dos dies a l'Escola de Ceràmica de la Bisbal.

Han aprofitat la sortida per fer un taller de construcció de forn de paper, per després fer la fornada.






També han anat al Terracotta Museu de Ceràmica de La Bisbal d'Empordà

El Terracotta Museu de Ceràmica té com a finalitat conservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial de la ceràmica bisbalenca, donar a conèixer el procés d'industrialització particular esdevingut dins l'àmbit específic d'actuació, fomentar el coneixement de la ciència i tècnica actuals i vertebrar la museologia científica i tècnica referent a l'aspecte de la industrialització que s'explica.

El Museu té un fons de més de deu mil peces entre objectes ceràmics, eines i estris relacionats amb la seva fabricació, la majoria de les quals han estat donades pels fabricants bisbalencs. També pertany al seu fons una important col·lecció de ceràmica cedida per la Generalitat formada per més de tres mil atuells d'arreu de la península Ibèrica i de les illes Balears i Canàries.




I han visitat l'empresa Argiles Colades, les terreres d'on treuen el fang de la Bisbal i la fàbrica. ARGILES COLADES i ARGILFIBRA, disposa de capacitat per produir mes de 6 tipus diferents d’argiles.

I per acabar, van anar a veure com treballa la ceramista Annik Galimomd i Sampere, de l'associació de ceramistes de Bisbal.