FABRIANO 200g/m2


INSTAL·LACIÓ
Fabriano 200g/m2
Aina Roca, alumna del Cicle Formatiu d’Arts Aplicades al Mur de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic
Biblioteca i claustre de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic

Fabriano 200g/m2 és una instal·lació que vaig fer a les finestres del claustre de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic en el marc de l’assignatura d’Expressions d’Avantguarda del cicle formatiu de pintura.
El treball neix de l’experimentació amb el paper. El paper com a matèria i no com a base, buidar-lo enlloc d’incorporar-hi pigments pictòrics: cada làmina de paper s’ha treballat amb diferents eines per extreure’n matèria i crear noves formes i textures que canvien amb el pas de la llum. Cada peça va acompanyada de les sobres de paper extretes durant el procés de treball, mantenint la quantitat de matèria inicial de cada làmina.
Paral·lelament, el treball anava acompanyat d’una sèrie limitada de 200 postals originals intervingudes amb el mateix procediment i amb el mateix tipus de paper utilitzat per a la instal·lació.

Un cop feta la instal·lació, vaig decidir enviar informació a l’empresa italiana Fabriano - Fedrigoni SpA que fabrica el paper que vaig utilitzar, els quals s’han mostrat interessats en el projecte i en la possibilitat d’establir futures col·laboracions. Han publicat una notícia breu a la seva pàgina web i a les xarxes socials.