17-27. DISSET-VINT-I-SET

EXPOSICIÓ
17-27. Disset-Vint-i-set
Del 4.10.2012 al 10.11.2012
Inauguració: 4.10.2012 a les 18:00 h 
Edifici Osona Salut Mental del Consorci Hospitalari de Vic (CHV)
De dilluns a dijous de 9 a 19h i divendres de 9 a 15h

Sara Alonso (exalumna de l'Escola) exposa el seu Projecte Final d'estudis del Cicle Formatiu de Gràfica Publicitària “17-27. Disset-Vint-i-set".















La dissenyadora presenta un projecte gràfic, en format llibre, que recull dibuixos, cartells, fotografies, vinyetes... que va fer des que tenia17 anys –moment en què comença a patir un problema de salut mental- fins als 27, edat en què se sent recuperada. D’aquesta  manera, la mostra es converteix en un treball gairebé autobiogràfic “on explico gràficament la lluita per tirar endavant, històries de vida, la crisi com a canvi, el canvi com a oportunitat, la meva evolució personal des de l’explosió de la malaltia fins avui, utilitzant diferents tècniques i diferents llenguatges”, segons l’autora. 
Aquestes obres formen part del Projecte final d'estudis d’Alonso. En un fragment del llibre, Sara Alonso explica: “Després d’uns 17 trencadissos, el fil que enfilava la meva vida es va trencar, i en aquell moment, en aquells aquells 17, es va començar a enfilar correctament. Als 17 se’m crea una explosió per saturació d’una escala de grisos augmentada i prolongada. És quan em toca ofegar-me i endinsar-me en una profunditat obscura, o renéixer”.  

Sara Alonso, una exposició per al Dia de la Salut Mental (vídeo El 9 TV)