Estables! Inestables!



Inauguració de l’exposició
"Estables! Inestables!"

....................

Artistes d’Osona i Barcelona expliquen la seva lluita contra les malalties mentals a través d’una exposició de disseny gràfic, fotografia, quadres, texts, i enguany, com a novetat, escultures pensades per invidents.




































La sala d’exposicions de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic actualment acull la segona edició de l’exposició “Estables! Inestables” d'artistes osonencs i barcelonins, on alguns d'ells tenen o han tingut problemes de salut mental, i d'altres hi estan sensibilitzats. La mostra, que s’inaugurarà el divendres 30 de setembre, a les 19h, consta d’una vintena de cartells de disseny i fotografia, sis quadres i un klingo pensat per a la salut mental. A través de les obres, expliquen “part de les nostres vides i de la nostra lluita diària”. Ambientada aquesta segona edició amb cinc escultures pensades per invidents, tot relacionat entorn les malalties i els trastorns mentals. Una exposició plena de sentits i sentiments!


La mostra forma part de les activitats programades a Osona per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, que es celebra divendres 10 d’octubre, impulsades per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona en col·laboració amb la Universitat de Vic (UVic), l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO) i el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), juntament amb el suport de Calandra Centre Especial de Treball i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic.

"En l’ordre del caos, res és el que sembla, la inestibilitat de l’estabilitat forma part de cada un de nosaltres..." Així és com es defineix aquest grup d’artistes - (Quim M, Mireia FG, Gerard BR, Sara AF, Inka D, Maria M, Lali S, Ona F, Micaela M, Francesc D, Princesa Inka, grup Pluja d’idees (Aina V, Ire C, Clau M, Maria M) - que també vol sensibilitzar la població i lluitar contra l’estigma de les malalties mentals a través de l’art.

En l'acte d'inauguració de divendres 30 de setembre hi haurà el següent:
  • Lectura i interpretació de textos amb Princesa Inka i Micaela Mahi.
  • Actuació del grup novell "Pluja d'idees"
  • Actuació de dansa d'Ona Fuste
  • Lectura de textos de Sara Alonso Ferrer


L’exposició romandrà en aquest espai fins al 15 d’octubre i es pot visitar de dilluns a divendres, de 7.30h a 21.00h.Posteriorment, s’instal·larà a la Biblioteca, a la Uvic, a l'Hospital General de Vic, i a l'hospital Sant Jaume de Manlleu.