40 anys de portades de Nadal d'El 9 NOU

 



Obertura de l'exposició "40 anys de portades a EL 9 NOU"

L'exposició és una retrospectiva dels 40 anys del concurs de cartells d'EL 9 NOU que es pot visitar a l'escola des de l'1 fins el 12 de febrer, només els dies laborables. És una exposició itinerant i el 19 de febrer es farà l'obertura a Centelles.

El concurs de cartells d'EL 9 NOU s'organitza cada any des de 1980. Les bases surten el mes de setembre i, de tots els cartells presentats, un jurat especialitzat tria el guanyador, que passa a ser la portada de Nadal. A part de la publicació com a portada a les dues edicions del periòdic, la d'Osona i el Ripollès i la del Vallès Oriental, el premi té una dotació de 1.000€ en metàl.lic. És un dels concursos de disseny més ben dotats econòmicament.

A través dels cartells es pot veure l'evolució del disseny gràfic durant quatre dècades i el canvi de temàtica que s'ha produït. En els darrers anys i fruit dels esdeveniments que han anat passant, els temes de les portades reflecteixen l'actualitat (l'entrada a l'euro, la guerra de Bòsnia, la problemàtica dels migrats i els sensesostre, el procés català, la COVID...).

A l'exposició es pot veure el cartell guanyador de la portada del 2020, obra de l'alumne de l'escola, Joel Tió i els 19 cartells finalistes del concurs.

 



L'exposició compta amb el suport de la UVic, del BBVA, de Casa Tarradellas, de Proquímia i d'Aigües Vic. També compta amb la col.laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Escola d'Art de Vic.