Conferència de l’escultor i forjador Enric Pla Montferrer



El dijous 10 de març, a les 16h de la tarda i coincidint amb la "Setmana Stop" vindrà l'escultor i forjador Enric Pla Montferrer a l'escola, a fer-nos una xerrada de la seva trajectòria artística. 

La conferència estarà oberta al públic extern que hi estigui interessat.



Amb només 52 anys, Enric Pla Montferrer ha aconseguit convertir-se en un dels referents de la forja a Catalunya. Com a mestre artesà forjador i escultor, destaca pels seus delicats treballs de forja modernista gràcies als quals, des de l’any 2012 treballa per la Sagrada Família, i des del 2016 ha esdevingut el coordinador dels projectes de forja del Temple. Un privilegi que el satisfà enormement a títol personal i professional.
 
Montferrer és un gran mestre artesà del ferro, però sobretot és un artista. Un artista enamorat del foc que ha trobat en la forja i l’escultura, el seu mitjà d’expressió.  Les peces de Montferrer són màgiques. Tot i estar creades amb materials pesats i freds, com són el ferro i l’acer corten, les seves escultures són càlides, llegueres i plenes d’emocions.
 
Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives i el 2018 va ser un dels representants de l’artesania catalana  a l’Smithsonian Folklife Festival de Washington, considerat el festival més important del món sobre patrimoni cultural inmaterial.
 
La seva trajectòria com a artista està farcida de premis, però si n’ha de destacar un sempre fa referència al premi “Ruta cinematográfica Almodóvar”. Un premi que va guanyar amb una escultura de gran format d’una sabata de taló (540x360x192cm) que homenatja les dones de l’univers del director de cinema manxec i que presideix la Plaza Mayor de Granátula de Calatrava, on Almodóvar va filmar algunes escenes de la pel·lícula Volver.
 
Com a apassionat del seu ofici, un dels seus puntals és la divulgació de la forja. En aquest sentit, des de l’any 2001 és l’ànima de la Trobada Internacional de Forjadors d’Alpens, que aquest passat any ha estat declarada com a punt d’interès artesanal, per la Generalitat de Catalunya.