UNIVERS JORDI CANO, a l'espai d'exposicions de l'escola

Difu expoCano br


UNIVERS JORDI CANO  04.02 – 23.04.2022

INAUGURACIÓ, DIVENDRES 4 DE FEBRER A LES 19.00 H

Espais expositius: 

  • ACVIC Centre d’Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1. Vic)
  • Escola d’Art de Vic (Rambla Sant Domènec, 24. Vic)


L'espai expositiu de l'escola es converteix en una aula oberta en la qual els estudiants aportaran les seves visions creatives, tot seguint les premisses que Jordi Cano va aplicar en l'àmbit pedagògic, tan concises com suggeridores. La vàlua del fet transversal com a mètode creatiu: Pensar amb el cap, pensar amb els peus, pensar amb les mans i pensar amb els ulls, tal com sempre va reclamar Jordi Cano.


Jordi Cano (Vic, 1954 – Barcelona, 2020). De formació autodidacta, Jordi Cano va compaginar el seu treball d’actor (1979-1982) amb el de pintor i posteriorment amb el de dissenyador gràfic i director de comunicació, portant a terme una important tasca docent en els àmbits del disseny i de la comunicació.

Va realitzar la seva primera exposició individual l’any 1972 i des d’aleshores i fins l’any 2003, moment de la seva darrera exposició, va col·laborar amb galeries com Dau al Set/Salvador Riera, Galeria Trama i Galeria María José Castellví de Barcelona, així com amb la Galerie Ruben Forni de Brussel·les, Altair de Palma de Mallorca, Fernando Silió de Santander i Vanguardia de Bilbao. Al mateix temps, participà en diverses edicions d’ARCO a Madrid i en nombroses exposicions col·lectives durant les dècades dels vuitanta i noranta.

La seva obra forma part de diverses col·leccions d’art, entre d’altres: Josep M. Civit, Joan Uriach, Fundación Ernesto Ventós, Rafael Tous, Piramidón, MACBA, Fundació La Caixa, Fundació Coca Cola i Museu d’Art de Sabadell. Quant a publicacions sobre la seva obra artística, a part dels catàlegs editats, cal esmentar tres llibres d’artista: 1 + 1 = 1, L’archiviste de Coda i Llegit, per tant, viscut. També va col·laborar amb autors com Víctor Sunyol, Annie Bats, José Carlos Cataño, Matthew Tree, Manel Clot, Glòria Picazo i Miquel Bardagil.

L’any 1982 juntament amb Anton Granero va crear l’estudi de disseny Cano/Granero Associats i el 1984 varen fundar Eumo Gràfic, empresa vinculada a la Universitat de Vic, que l’any 2014 passà a ser Eumo_DC, de la que en va ser director. Compaginà aquestes tasques amb la de director del Màster en Disseny, Estratègies de Comunicació i Publicitat de l’Escola Superior de Disseny Elisava. Així mateix fou Director del Màster Universitari en Disseny i Comunicació d’Elisava / Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, de la qual també en va ser professor del grau en Publicitat i Relacions Públiques fins el 2017. Darrerament, va estar vinculat a la Universitat de Vic on va dirigir UMedia, la Unitat de recursos multidisciplinaris.

 

MÉS INFORMACIÓ: ACVIC. Centre d'Arts Contemporànies