Participació al SAGA- Saló del gaming

 


Els dies 3 i 4 de desembre de 2022 es celebra el SAGA - saló del gaming a La Farga Centre d'Activitats (c. Barcelona, 2. 08901 LHospitalet de Llobregat). L'escola hi participa en un estand (núm. 27-28) en què s'informarà dels estudis de videojocs i gràfica interactiva i es mostraran creacions realitzades pels alumnes d'aquests cicles.

El saló, impulsat per Plataforma per la Llengua, vol ser el referent d'aquest sector als territoris de parla catalana. Inclourà una zona firal amb les últimes novetats del món dels videojocs; oferirà un espai perquè, qui ho vulgui, pugui jugar fins a 36 hores amb els seus amics; permetrà enfrontar-se a alguns dels millors videojugadors del panorama català, i programarà competicions de primer nivell que seran retransmeses en català. A més, en el marc del saló, també es lliuraran els Premis SAGA als millors videojocs en la nostra llengua.

El SAGA neix amb una intenció clara: visibilitzar els videojocs, les competicions i les retransmissions d’esports electrònics en català. En el marc del saló, a més de l’espai firal que acollirà una quarantena d’expositors, es presentaran els equips de la primera divisió de la competició en català del League of Legends (LOL), que a partir de gener, formarà part de les competicions reconegudes als circuits oficials. A més, durant tot el cap de setmana del saló, els vuit millors equips competiran en una Copa de les Estrelles, que començarà dissabte al matí i s’allargarà fins diumenge al migdia, quan tindrà lloc la final del torneig.

A l’espai de competicions del saló també se celebraran les semifinals i la final de la competició LlOP del videojoc Valorant, una competició que organitza de manera regular Gamesports Electrònics, que fa que en totes les seves competicions els jugadors hagin d’interactuar en català amb el públic, i que les retransmissions a través de Twitch siguin en català. A banda de les competicions, el SAGA ofereix un espai LAN amb més de 300 places perquè qui ho vulgui instal·li el seu ordinador o consola en una taula i jugui a diferents jocs en una marató de 36 hores.

També es lliuraran els Premis SAGA als millors videojocs en català: sis guardons a la millor narrativa, el millor art visual, la millor banda sonora i la millor jugabilitat, així com el millor videojoc triat pel públic i el millor videojoc de l’any triat pel jurat. Aquests premis són una iniciativa conjunta de l’ONG del català amb Gaming.cat i Lúdica, i tenen l’objectiu d’incentivar la producció de videojocs en català.


 

#saga_salogaming #videojocs #entornsvirtuals