La Fundació La Farga ha lliurat aquest dimecres els premis de la IX edició de la Farga de l’Aram, que concedeix als alumnes de l’Escola d’Art de Vic. 

Enguany, el tema escollit per l’empresa ha estat La Transició Energètica i hi han participat 23 propostes d’alumnes de Forja i Fosa Artística, Tècniques Escultòriques i Ceràmica Artística. 

El primer premi, valorat en 1.200 euros ha estat per a l’escultura d’aram, ferro i ceràmica Diafanitat del cel nocturn de l’alumne de Projectes Escultòrics Avançats Kenai Rodríguez. L'obra fa referència al fet que la transició cap a un món més verd i un consum més eficient permetria la claredat i nitidesa de la visió del cel nocturn. 

El segon premi, valorat en 600 euros, l’ha rebut la Maria Ballart, alumna també del cicle formatiu de grau superior de Projectes Escultòrics Avançats, amb l’escultura Renaixement energètic que representa una simbiosi entre el sector Metal·lúrgic i el Món Natural, en la que dues mans escultòriques es connecten a través d’un fil de coure. 

L'exposició es podrà veure a l'Escola d'Art de Vic fins el dia 4 de Juliol en horari de 10h a 13h i de 17h a 20h.