Riberes de Vic, proposta artística escenificada

El passat divendres 7 de juny de 2024 L’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superiors i batxillerat escènic de l’Escola d’Art de Vic van realitzar una proposta artística escenificada: ART VORA EL RIU. Escultura i moviment_el trajecte del riu Mèder.

Aquesta proposta coordinada pel departament de Forja i Fosa de l’Escola s’emmarca dins del projecte Riberes de Vic i proposa realitzar un recorregut escultòric seguint el trajecte del riu.
Han participat en aquest projecte alumnes i professors dels Cicles formatius de Grau Mitjà d'Assistència al Producte Gràfic imprès i de Forja artística, dels Cicles Formatius de Grau Superior de Fosa artística, Escultura, Pintura, Animació i del Batxillerat escènic, que han posat en valor l’espai urbà com a concepte estètic i dinamitzador de la ciutat.

Aquestes instal·lacions han estat realitzades amb materials reutilitzables (acer, alumini, teles, lones...) i amb la voluntat que els volums escultòrics siguin efímers; jugant amb l’espai, la transparència, la llum i el color i posant èmfasi en la mirada, la transformació i la reflexió de l’entorn i del trajecte del riu.

Per l’ocasió s’ha realitzat també, un tríptic explicatiu del projecte i del recorregut escultòric i s’han instal·lat unes plaques de bronze a les escultures de formigó que es van realitzar el 2016, en motiu de Vic Capital de la Cultura Catalana (ViCCC) i que han esdevingut punt de partida del projecte actual

Aquest projecte ha comptat amb el suport de la la Regidoria de Participació Ciutadana i de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic i les entitats El Cosidor (Casal Claret) i La Clota.

Riberes de Vic

Riberes de Vic és un projecte de l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM - UVic - UCC) que realitza el projecte de restauració fluvial dels rius Mèder i Gurri al nucli urbà de Vic (Riberes de Vic), amb l’objectiu de renaturalitzar els trams urbans dels rius i disminuir el risc d’inundació.

El projecte de restauració fluvial dels rius Mèder i Gurri al nucli urbà de Vic (Riberes de Vic) compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.