Participació de l'Institut Català de la Salut en el Projecte "Riberes de Vic"

lona CAP 

L'any 2023 el Centre d'Atenció Primària (CAP) Osona celebrava el seu 50è aniversari i, per tal de fer valer la trajectòria del centre com a referència de la comarca, es van instal·lar unes lones commemoratives a la façana de l'edifici. Un any després, es va decidir aprofitar i transformar aquestes lones en un projecte artístic. Els encarregats de dur-lo a terme varen ser els alumnes de cicles formatius i de batxillerat coordinats pel Departament de Forja i Fosa Artístiques de l’Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic (EARTVic), amb l'ajuda de l'Associació de Cosidores Pas a Pas. 

En concret, es van rebre dues lones: una lona de grans dimensions (de 64 m2) de polièster recobert de PVC i una de més petita, de 16m2, de PVC microperforat. Les lones van ser el suport a partir del qual es van realitzar unes accions artístiques en forma d'instal·lacions escultòriques sostenibles, emmarcades dins del projecte Riberes de Vic  per renaturalitzar el Mèder al seu pas per la ciutat. El projecte ha estat una oportunitat per als alumnes, ja que aproxima una pràctica escolar a un projecte real. Ha estat un treball en equip que s'ha dut a terme durant tot el curs escolar i en què tothom s'ha bolcat; des de la projecció de la primera idea, la posada en escena, el desenvolupament, fins a la realització i presentació final de l'escultura.

L'encàrrec de convertir unes lones en un projecte escultòric que transmetés com era el riu Mèder a principis de segle i com ha evolucionat fins al que és ara, no ha estat fàcil. Podeu veure la proposta desenvolupada a: http://eartvic.blogspot.com/2024/06/riberes-de-vic-proposta-artistica.html

 

Més informació