Presentació del projecte Riberes de Vic

 


El dimarts 4 de juny, a les 12.30 del migdia, al Pont Molí d’en Saborit tindrà lloc la presentació del projecte Riberes de Vic de l’Escola d’Art de Vic amb col·laboració amb l’Ajuntament de Vic, un projecte que veurà la llum el proper divendres 7 de juny.
L’alumnat de CFGM, CFGS i batxillerat escènic de l’Escola d’Art de Vic ha estat treballant a partir del projecte Riberes de Vic per tal de crear volums escultòrics sostenibles que parlin del trajecte del riu. La proposta té tres objectius: crear el Recorregut Escultòric de Vic 2016, els volums escultòrics sostenibles al riu Mèder i un projecte transversal amb altres entitats de Vic.
En aquest projecte hi ha participat alumnat del cicle formatiu de Grau Mitjà d'APGI i FORJA, cicles formatius de grau superior de FOSA ARTÍSTICA, ESCULTURA, PINTURA, ANIMACIÓ i del BATXILLERAT ESCÈNIC.
Les accions proposades en el projecte Riberes de Vic van orientades a mitigar els impactes causats a
l'ecosistema fluvial i el ripari per la urbanització de l'entorn més proper. Aquestes actuacions
comportaran una transformació de l'ecosistema fluvial perdurable que millorarà la biodiversitat de
l'ecosistema fluvial i el ripari a mitjà i llarg termini. En total s’intervindrà en un total de 3 km lineals de lleres urbanes.
Amb els alumnes de l’Escola s'ha plantejat el concepte de riu lligat a la idea de RECORREGUT O TRAJECTE DE L’AIGUA relacionant diferents aspectes:
- Trajecte del riu mèder i els ponts (Metàfora d’establir ponts entre Natura i Ciutat) OBSERVACIÓ
- Renaturalització i biodiversitat (Metamorfosis, canviar el model de riu i de ciutat) ACCIÓ
- Memòria (Relació de les persones amb el riu en el passat i projecció al futur) REFLEXIÓ
 
L’acte de presentació comptarà amb la presència del regidor de Participació de l’Ajuntament de Vic, Xavier Farrés; la coordinadora pedagògica i de projectes de l’Escola d’Art de Vic, Núria Nofrarías; el coordinador de Forja i Fossa de l’Escola d’Art de Vic, Oriol Amblàs; i un estudiant que ha participat en el projecte. Durant la presentació, l’Escola d’Art de Vic mostrarà una de les instal·lacions que ha preparat.
Riberes de Vic
Riberes de Vic és un projecte de l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM - UVic - UCC) que realitza el projecte de restauració fluvial dels rius Mèder i Gurri al nucli urbà de Vic (Riberes de Vic), amb l’objectiu de renaturalitzar els trams urbans dels rius i disminuir el risc d’inundació.
El projecte de restauració fluvial dels rius Mèder i Gurri al nucli urbà de Vic (Riberes de Vic) compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.